Jan Westerhoud weg bij ECT

Haven

Jan Westerhoud treedt per 1 januari 2015 af als president-directeur van de Rotterdamse containerstuwadoor Europe Container Terminals (ECT).

Dat heeft ECT dinsdagochtend in een persbericht aangekondigd.

Het bedrijf, onderdeel van Hutchison Port Holdings uit Hongkong, voegt eraan toe dat een opvolger ‘in de komende periode’ bekend wordt gemaakt. Volgens het persbericht gaan Westerhoud en HPH ‘in goed onderling overleg’ uit elkaar. Westerhoud is 62 jaar en is ruim tien jaar in dienst van Hutchison.

Westerhoud is overigens tevens directeur van Hutchison Port Holdings Northern Europe. Daar vallen onder meer terminals in Zweden en Polen onder, evenals ACT in Amsterdam, en verder het complete inland netwerk in Nederland, België en Duitsland van European Gateway Services (EGS).

Hij zou afgelopen donderdag een van de topsprekers zijn op het Havendebat van Nieuwsblad Transport, maar meldde zich enkele dagen daarvoor met rugklachten af. Dat voedde speculaties, die al geruime tijd gingen, dat de ECT-topman aan de kant zou worden gezet na het verlies van de claimzaak tegen Havenbedrijf Rotterdam.

De Rotterdamse rechtbank veegde de klachten van ECT, als zou de marktleider ernstig zijn benadeeld bij de invulling van Maasvlakte 2, volledig van tafel. Het bedrijf legde in die zaak een serie claims op tafel van samen meer dan een miljard euro.

Havenbedrijf Rotterdam hield al geruime tijd rekening met het vertrek van Westerhoud, die de afgelopen jaren met enige regelmaat de media zocht om zijn zaak kracht bij te zetten. De ramkoers van Westerhoud heeft veel kwaad bloed gezet bij de havenbeheerder, die al enige tijd rekening mee houdt dat HPH een opvolger naar voren zou schuiven, die de verstoorde verhoudingen moet herstellen.

Directeur Communicatie Rob Bagchus stelt dat het vertrek van Westerhoud los staat van de claimzaak. ECT heeft nog tot Kerst om daarin hoger beroep aan te tekenen. Bagchus zegt dat daarover ‘binnenkort’ een besluit bekend gemaakt wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Jan Westerhoud was een prima Directeur , hij stond achter zijn mensen, en altijd klaar als er iets was en geregeld moest worden.
Ik vind het jammer dat hij weg moet we zullen hem gaan missen.
We moeten maar zien wat voor persoon er voor terug komt, en of dit ook zo iemand is

Jan ik wens jou toch een fijn pensioen

Geplaatst door: Frans Groen op

Als bestuurslid van de personeelsvereniging ECT vind ik het bijzonder jammer. Hij is een sociaal iemand, die veel voor onze pv betekend heeft (samen met J. Hooykaas). Na de heer Wormmeester was hij de beste directeur voor ECT. Het bestuur van PV-ECT wenst hem veel geluk in de toekomst.
mvg Rook van der Zalm sr.

Geplaatst door: R. van der Zalm sr op

Dit is werkelijk triest nieuws. Ik wens de heer Westerhout, maar ook alle personeelsleden van ECT veel sterkte en voorspoed toe in deze moeilijke tijden!

Geplaatst door: M. Somers op

Ik heb lang ´´achter de schermen´´ met J Westerhoud mee mogen kijken/strijden. Over 1 jaar zal ECT merken wat een fantastische baas hij is geweest.
De enige die HPH en Havenbedrijf durfde tegen te spreken
Zijn bevlogenheid,openheid en gevoel voor eerlijkheid, was ongeevenaard . De beste topman die ECT in 30 jaar heeft gehad.!!
Ik wens ECT heel veel sterkte en wijsheid de komende jaren

Geplaatst door: pjoudejans op
Jan Westerhoud weg bij ECT | NT

Jan Westerhoud weg bij ECT

Haven

Jan Westerhoud treedt per 1 januari 2015 af als president-directeur van de Rotterdamse containerstuwadoor Europe Container Terminals (ECT).

Dat heeft ECT dinsdagochtend in een persbericht aangekondigd.

Het bedrijf, onderdeel van Hutchison Port Holdings uit Hongkong, voegt eraan toe dat een opvolger ‘in de komende periode’ bekend wordt gemaakt. Volgens het persbericht gaan Westerhoud en HPH ‘in goed onderling overleg’ uit elkaar. Westerhoud is 62 jaar en is ruim tien jaar in dienst van Hutchison.

Westerhoud is overigens tevens directeur van Hutchison Port Holdings Northern Europe. Daar vallen onder meer terminals in Zweden en Polen onder, evenals ACT in Amsterdam, en verder het complete inland netwerk in Nederland, België en Duitsland van European Gateway Services (EGS).

Hij zou afgelopen donderdag een van de topsprekers zijn op het Havendebat van Nieuwsblad Transport, maar meldde zich enkele dagen daarvoor met rugklachten af. Dat voedde speculaties, die al geruime tijd gingen, dat de ECT-topman aan de kant zou worden gezet na het verlies van de claimzaak tegen Havenbedrijf Rotterdam.

De Rotterdamse rechtbank veegde de klachten van ECT, als zou de marktleider ernstig zijn benadeeld bij de invulling van Maasvlakte 2, volledig van tafel. Het bedrijf legde in die zaak een serie claims op tafel van samen meer dan een miljard euro.

Havenbedrijf Rotterdam hield al geruime tijd rekening met het vertrek van Westerhoud, die de afgelopen jaren met enige regelmaat de media zocht om zijn zaak kracht bij te zetten. De ramkoers van Westerhoud heeft veel kwaad bloed gezet bij de havenbeheerder, die al enige tijd rekening mee houdt dat HPH een opvolger naar voren zou schuiven, die de verstoorde verhoudingen moet herstellen.

Directeur Communicatie Rob Bagchus stelt dat het vertrek van Westerhoud los staat van de claimzaak. ECT heeft nog tot Kerst om daarin hoger beroep aan te tekenen. Bagchus zegt dat daarover ‘binnenkort’ een besluit bekend gemaakt wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Jan Westerhoud was een prima Directeur , hij stond achter zijn mensen, en altijd klaar als er iets was en geregeld moest worden.
Ik vind het jammer dat hij weg moet we zullen hem gaan missen.
We moeten maar zien wat voor persoon er voor terug komt, en of dit ook zo iemand is

Jan ik wens jou toch een fijn pensioen

Geplaatst door: Frans Groen op

Als bestuurslid van de personeelsvereniging ECT vind ik het bijzonder jammer. Hij is een sociaal iemand, die veel voor onze pv betekend heeft (samen met J. Hooykaas). Na de heer Wormmeester was hij de beste directeur voor ECT. Het bestuur van PV-ECT wenst hem veel geluk in de toekomst.
mvg Rook van der Zalm sr.

Geplaatst door: R. van der Zalm sr op

Dit is werkelijk triest nieuws. Ik wens de heer Westerhout, maar ook alle personeelsleden van ECT veel sterkte en voorspoed toe in deze moeilijke tijden!

Geplaatst door: M. Somers op

Ik heb lang ´´achter de schermen´´ met J Westerhoud mee mogen kijken/strijden. Over 1 jaar zal ECT merken wat een fantastische baas hij is geweest.
De enige die HPH en Havenbedrijf durfde tegen te spreken
Zijn bevlogenheid,openheid en gevoel voor eerlijkheid, was ongeevenaard . De beste topman die ECT in 30 jaar heeft gehad.!!
Ik wens ECT heel veel sterkte en wijsheid de komende jaren

Geplaatst door: pjoudejans op