Hapag-Lloyd huurt 100.000 teu voor Chinese export

Handel trekt aan

De handel met China komt ondanks de cororonacrisis weer op gang. Om aan de Chinese exportvraag te kunnen voldoen, heeft Hapag-Lloyd 100.000 teu aan containers gehuurd. Dat meldt topman Rolf Habben Jansen in een bericht aan alle klanten.

In het bericht brengt hij enkele maatregelen naar buiten die de Duitse container carrier heeft genomen naar aanleiding van de corona-pandemie. Zo zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen aan boord en worden bemanningen niet meer afgelost in hoge risicogebieden.

Business as usual

Verder is het business as usual. De containerschepen varen gewoon door, al kan het nog steeds voorkomen dat de diensten niet op normale snelheid kunnen leveren en dat er vertragingen kunnen optreden, zo staat in het bericht.

‘Wat de handel betreft, zien we dat veel havens in China weer normaal opereren en dat de geplande afvaarten en boekingen vanuit China geleidelijk toenemen’, aldus Habben Jansen. De carrier heeft daarom 100.000 teu extra aan containers gehuurd om alle geboekte transporten mogelijk te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Hapag-Lloyd huurt 100.000 teu voor Chinese export | NT

Hapag-Lloyd huurt 100.000 teu voor Chinese export

Handel trekt aan

De handel met China komt ondanks de cororonacrisis weer op gang. Om aan de Chinese exportvraag te kunnen voldoen, heeft Hapag-Lloyd 100.000 teu aan containers gehuurd. Dat meldt topman Rolf Habben Jansen in een bericht aan alle klanten.

In het bericht brengt hij enkele maatregelen naar buiten die de Duitse container carrier heeft genomen naar aanleiding van de corona-pandemie. Zo zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen aan boord en worden bemanningen niet meer afgelost in hoge risicogebieden.

Business as usual

Verder is het business as usual. De containerschepen varen gewoon door, al kan het nog steeds voorkomen dat de diensten niet op normale snelheid kunnen leveren en dat er vertragingen kunnen optreden, zo staat in het bericht.

‘Wat de handel betreft, zien we dat veel havens in China weer normaal opereren en dat de geplande afvaarten en boekingen vanuit China geleidelijk toenemen’, aldus Habben Jansen. De carrier heeft daarom 100.000 teu extra aan containers gehuurd om alle geboekte transporten mogelijk te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement