In het bericht brengt hij enkele maatregelen naar buiten die de Duitse container carrier heeft genomen naar aanleiding van de corona-pandemie. Zo zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen aan boord en worden bemanningen niet meer afgelost in hoge risicogebieden.

Business as usual

Verder is het business as usual. De containerschepen varen gewoon door, al kan het nog steeds voorkomen dat de diensten niet op normale snelheid kunnen leveren en dat er vertragingen kunnen optreden, zo staat in het bericht.

‘Wat de handel betreft, zien we dat veel havens in China weer normaal opereren en dat de geplande afvaarten en boekingen vanuit China geleidelijk toenemen’, aldus Habben Jansen. De carrier heeft daarom 100.000 teu extra aan containers gehuurd om alle geboekte transporten mogelijk te maken.