Haringvlietbrug zes weken dicht voor grote schepen na inspectie

Klemmen losgetrild

Grote schepen kunnen de komende zes weken niet onder de Haringvlietbrug door en moeten omvaren. Het beweegbare deel van de brug, die Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard met elkaar verbindt, blijft voorlopig dicht omdat een veilige doorvaart niet kan worden gegarandeerd, meldt Rijkswaterstaat.

De klemmen waarmee de beweegbare brug aan het rijdek vastzitten zijn losgetrild, bleek onlangs bij een inspectie. De brug bij het Zuid-Hollandse Numansdorp wordt zwaar belast door het vele verkeer dat erover rijdt. Ook speciaal voor de brug ontworpen nieuwe klemmen blijken los te trillen.

Rijkswaterstaat denkt zo’n zes weken nodig te hebben voor technisch onderzoek en herstelwerkzaamheden. Onderzocht wordt of het mogelijk is de brug op bepaalde tijdstippen toch op een veilige manier te openen om grote schepen door te laten.

Scheepvaart lager dan 13 meter kan sinds woensdag nog wel onder het vaste deel van de Haringvlietbrug doorvaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Haringvlietbrug zes weken dicht voor grote schepen na inspectie | NT

Haringvlietbrug zes weken dicht voor grote schepen na inspectie

Klemmen losgetrild

Grote schepen kunnen de komende zes weken niet onder de Haringvlietbrug door en moeten omvaren. Het beweegbare deel van de brug, die Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard met elkaar verbindt, blijft voorlopig dicht omdat een veilige doorvaart niet kan worden gegarandeerd, meldt Rijkswaterstaat.

De klemmen waarmee de beweegbare brug aan het rijdek vastzitten zijn losgetrild, bleek onlangs bij een inspectie. De brug bij het Zuid-Hollandse Numansdorp wordt zwaar belast door het vele verkeer dat erover rijdt. Ook speciaal voor de brug ontworpen nieuwe klemmen blijken los te trillen.

Rijkswaterstaat denkt zo’n zes weken nodig te hebben voor technisch onderzoek en herstelwerkzaamheden. Onderzocht wordt of het mogelijk is de brug op bepaalde tijdstippen toch op een veilige manier te openen om grote schepen door te laten.

Scheepvaart lager dan 13 meter kan sinds woensdag nog wel onder het vaste deel van de Haringvlietbrug doorvaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement