De overnameprijs voor 3,6 miljard dollar laat zien dat de prijs van internationale logistieke dienstverleners omhoog is geschoten sinds de extreem winstgevende rederijen het ene na het andere bedrijf proberen over te nemen. Twee jaar geleden werd LF nog op 1,4 miljard dollar gewaardeerd.

De Singaporese staatsinvesteerder Temasek nam toen een belang van 22% in het bedrijf, dat goed is voor een jaaromzet van 1,3 miljard dollar. Controlerend aandeelhouder is het meer dan een eeuw oude van oorsprong Chinees handelshuis Li & Fung Limited, dat inmiddels fiscaal in Bermuda is gevestigd.

LF Logistics heeft ongeveer 10.000 mensen in dienst en beschikt over 223 distributiecentra in veertien Aziatische landen. Maersk heeft aangekondigd de omzet en de winst van het bedrijf de komende vijf jaar te willen verdubbelen.

De overname past in de strategie van topman Søren Skou om de basis van Maersk te verbreden van een containerrederij tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. De afgelopen twee jaar deed de Deense containerreus in dat kader al kleinere overnames, waaronder drie e-commerce bedrijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement