OJC is het zoveelste Amerikaanse bedrijf in korte tijd dat naar de nationale maritieme toezichthouder FMC (Federal Maritime Commission) is gestapt om een officiële aanklacht in te dienen tegen een containerrederij.

De verwijten die de meubelimporteur bij Maersk en Hamburg Süd voor de voeten werpt, zijn ook gelijkluidend met aanklachten die andere verladende bedrijven uit de VS al tegen verschillende containerrederijen hebben ingediend. Maersk/Hamburg Süd zouden niet de vervoersprestaties tegen bepaalde containertarieven hebben geleverd die wel contractueel waren afgesproken, waardoor de meubelimporteur zich gedwongen zag om op de destijds veel duurdere spotmarkt containers in te huren.

De verlader uit Florida verwijt de reders dat ze misbruik hebben gemaakt van lastige marktomstandigheden om zelf maar zoveel mogelijk winst te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement