‘Minimaal 2% van vloot rederijen vaart in 2034 op hernieuwbare brandstoffen’

Interview

In 2050 moet de zeescheepvaart in Europa een CO2-emissiereductie van 80% hebben bereikt, te beginnen met een vermindering van 2% in 2025 en 6% in 2030. Elke vijf jaar daarna zal het emissieplafond lager en lager worden. Ook de binnenvaart zou in de toekomst onder dit plafond kunnen vallen. We gaan in gesprek met Europarlementariër Vera Tax (PvdA), die namens de Europese sociaaldemocraten over de wet onderhandelde.

Foto: ANP JONAS ROOSENS

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Minimaal 2% van vloot rederijen vaart in 2034 op hernieuwbare brandstoffen’ | NT

‘Minimaal 2% van vloot rederijen vaart in 2034 op hernieuwbare brandstoffen’

Interview

In 2050 moet de zeescheepvaart in Europa een CO2-emissiereductie van 80% hebben bereikt, te beginnen met een vermindering van 2% in 2025 en 6% in 2030. Elke vijf jaar daarna zal het emissieplafond lager en lager worden. Ook de binnenvaart zou in de toekomst onder dit plafond kunnen vallen. We gaan in gesprek met Europarlementariër Vera Tax (PvdA), die namens de Europese sociaaldemocraten over de wet onderhandelde.

Foto: ANP JONAS ROOSENS

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu