Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe groot de schade aan de bodem is. ‘We doen hier nog nader onderzoek naar. De verontreiniging zal op een later moment worden schoongemaakt’, aldus de woordvoerder.

ProRail heeft daarnaast 1000 meter beschadigde bovenleiding moeten vervangen. Aangezien er geen schade aan het spoor is aangetroffen na het verwijderen van de beschadigde wagons, konden de treinen sinds vrijdagochtend weer rijden op het traject.

Het onderzoek naar de schade is volgens de woordvoerder nog in volle gang. ‘Het gaat niet alleen om de oorzaak, maar ook om de mate van de beschadiging en verontreiniging. Voor nu hebben we daar nog geen antwoord op’, zo stelt zij.

De brand op de goederentrein met hybride auto’s van vervoerder DB Cargo was vanuit Bochum in de West-Duitse provincie Noordrijn-Westfalen op weg naar Vlissingen toen een bovenleiding op de trein belande. De brand brak uit in het midden van de trein, waardoor de personenauto’s in de middelste vier wagons grote schade opliepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement