Dat laat de managementtop per brief aan het personeel weten. Volgens de directie is het een moeilijk besluit, maar dient het personeelsbestand min of meer te worden gehalveerd, wil het bedrijf de covid-19-pandemie overleven. Eerder had Swissport samen met de andere grote afhandelaars om een steunpakket gevraagd bij de Britse regering. Dat is er nog niet gekomen.

Volgens het bedrijf is sinds mei 75% van de omzet op de Britse luchthavens verdwenen en is er geen zicht op dat het luchtvaartverkeer snel zal herstellen. De verwachting is dat aan het einde van het jaar de inkomsten 50% onder het niveau van het boekjaar 2019 zullen liggen. Daarnaast lopen de rekening voor onder meer de huur van de loodsen en kantoorpanden gewoon door, aldus de directie.

‘Verwoestend’

De vakbonden GMB and Unite hebben het slechte nieuws van Swissport omschreven als ‘verwoestend’. Onder meer ook voor de regionale luchthavens, waar Swissport een van de grote werkgevers is. De bonden hebben er bij de overheid dan ook weer op aangedrongen om snel te komen met een financieel hulppakket voor de zwaar getroffen onderdelen binnen de luchtvaartsector.

Swissport is de grootste afhandelaar in het Verenigd Koninkrijk, maar de verwachting is dat ook de andere grote spelers in de sector, zoals Menzies, binnenkort ontslagen op grote schaal aankondigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement