Transportbedrijf Wetron moet boete van 160.000 euro betalen

buitenlandse chauffeurs

Het Limburgse transportbedrijf Wetron moet definitief een boete betalen van 160.000 euro. De Raad van State heeft onlangs besloten dat de boete terecht is. Ook een Roemeense zusteronderneming moet hetzelfde bedrag betalen. Twintig vreemdelingen waren in dienst van het Roemeense bedrijf en reden in Nederland op Wetron-trucks.

De zaak loopt al sinds 2013. In dat jaar constateerde de Inspectie SZW dat de transportonderneming twintig Roemeense chauffeurs liet rijden zonder een tewerkstellingsvergunning. Toentertijd hadden Roemenen die nog nodig. Daarmee overtrad de transporteur de Wet arbeid vreemdelingen.

Ook de Roemeense zusteronderneming die de chauffeurs leverde, werd hiervoor beboet. In 2015 kregen beide ondernemingen de boete opgelegd. Zij besloten hierop in beroep te gaan, tot aan de Raad van State. De hoogste bestuursrechter heeft nu de boete in stand gelaten.

Transportbedrijf Wetron moet boete van 160.000 euro betalen | NT

Transportbedrijf Wetron moet boete van 160.000 euro betalen

buitenlandse chauffeurs

Het Limburgse transportbedrijf Wetron moet definitief een boete betalen van 160.000 euro. De Raad van State heeft onlangs besloten dat de boete terecht is. Ook een Roemeense zusteronderneming moet hetzelfde bedrag betalen. Twintig vreemdelingen waren in dienst van het Roemeense bedrijf en reden in Nederland op Wetron-trucks.

De zaak loopt al sinds 2013. In dat jaar constateerde de Inspectie SZW dat de transportonderneming twintig Roemeense chauffeurs liet rijden zonder een tewerkstellingsvergunning. Toentertijd hadden Roemenen die nog nodig. Daarmee overtrad de transporteur de Wet arbeid vreemdelingen.

Ook de Roemeense zusteronderneming die de chauffeurs leverde, werd hiervoor beboet. In 2015 kregen beide ondernemingen de boete opgelegd. Zij besloten hierop in beroep te gaan, tot aan de Raad van State. De hoogste bestuursrechter heeft nu de boete in stand gelaten.