Contargo: eerste elektrische DAF-truck voor containertransport

actieradius

Containerbedrijf Contargo heeft op zijn Duisburg Intermodal Terminal de eerste van zes elektrische DAF-containertrucks in gebruik genomen.

Foto vlnr: Richard Zink (Director Marketing & Sales of DAF Trucks), Michael Viefers, (Member of the Board of Rhenus), Martina Klassen (driver of one of the DAF CF Electric trucks) and Hendrik Wüst (Traffic and Transport Minister of the German State Nordrhein-Westfalen).

De eerste e-truck wordt ingezet voor het aanleveren en ophalen van containers bij lokale terminals in de regio Nederrijn. De tweede wordt binnenkort in gebruik genomen en later dit jaar krijgen ook de Contargo-terminals in Neuss en Emmerich de beschikking over elektrische trucks.

Actieradius

Rhenus Trucking stelt deze en andere e-trucks uit zijn vloot als dienstverlener ter beschikking aan  Contargo, dat ooit door Rhenus is opgericht. Het gaat om de elektrische variant van de DAF CF met een maximaal toegelaten voertuiggewicht van 37 ton in stedelijke gebieden. De truck heeft een elektrische motor van 210 kilowatt en de actieradius is volgens de truckfabrikant honderd kilometer.

Volgens Rhenus gaat het om de eerste e-trucks in Duitsland. Het bedrijf stelt dat ze op conventionele stroom 38% minder CO2 produceren dan dieseltrucks. Als alle terminals volledig op groene stroom overschakelen, stijgt dat tot 89%. De logistieke dienstverlener doet ook onderzoek naar verduurzaming van de vloot via de inzet van waterstof, LNG en CNG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Contargo: eerste elektrische DAF-truck voor containertransport | NT

Contargo: eerste elektrische DAF-truck voor containertransport

actieradius

Containerbedrijf Contargo heeft op zijn Duisburg Intermodal Terminal de eerste van zes elektrische DAF-containertrucks in gebruik genomen.

Foto vlnr: Richard Zink (Director Marketing & Sales of DAF Trucks), Michael Viefers, (Member of the Board of Rhenus), Martina Klassen (driver of one of the DAF CF Electric trucks) and Hendrik Wüst (Traffic and Transport Minister of the German State Nordrhein-Westfalen).

De eerste e-truck wordt ingezet voor het aanleveren en ophalen van containers bij lokale terminals in de regio Nederrijn. De tweede wordt binnenkort in gebruik genomen en later dit jaar krijgen ook de Contargo-terminals in Neuss en Emmerich de beschikking over elektrische trucks.

Actieradius

Rhenus Trucking stelt deze en andere e-trucks uit zijn vloot als dienstverlener ter beschikking aan  Contargo, dat ooit door Rhenus is opgericht. Het gaat om de elektrische variant van de DAF CF met een maximaal toegelaten voertuiggewicht van 37 ton in stedelijke gebieden. De truck heeft een elektrische motor van 210 kilowatt en de actieradius is volgens de truckfabrikant honderd kilometer.

Volgens Rhenus gaat het om de eerste e-trucks in Duitsland. Het bedrijf stelt dat ze op conventionele stroom 38% minder CO2 produceren dan dieseltrucks. Als alle terminals volledig op groene stroom overschakelen, stijgt dat tot 89%. De logistieke dienstverlener doet ook onderzoek naar verduurzaming van de vloot via de inzet van waterstof, LNG en CNG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement