2W Logistiek is in 2009 gevormd uit het samengaan van twee vervoersbedrijven: Wondergem-Kapelle en Van der Wekken Food Logistics uit Zierikzee. Het bedrijf is gespecialiseerd in geconditioneerd transport voor foodretailers en is gevestigd in de Zeeuwse plaats Kapelle.

Tegenvaller

Het kreeg twee jaar geleden een stevige tegenvaller te verwerken, meldt Van der Stel tegen de PZC. Een belangrijke klant uit de supermarktbranche voerde een reorganisatie door en besloot al zijn winkels te verkopen. Vermoedelijk gaat het hier om groothandelsbedrijf Sligro, dat zijn Emté-winkels afstootte en geruime tijd klant was van 2W Logistiek.

De eigenaar probeerde het verdwijnen van deze activiteiten op te vangen en dat lukte ook, meldt hij aan de Zeeuwse krant. Echter, het tempo waarin dit gebeurde, lag te laag. Daardoor bleef de druk op het rendement hoog. Te hoog, blijkt nu.

Overnamegesprekken

Weliswaar zijn gesprekken gevoerd met diverse bedrijven voor een overname of samenwerking. Deze hebben echter niet het gewenste resultaat opgeleverd. Daardoor was een gang naar de faillissementsrechter onvermijdelijk, vond Van der Stel. Maandagavond zijn de ongeveer tachtig personeelsleden ingelicht. Momenteel lopen gesprekken over een doorstart. De eigenaar heeft goede hoop dat hij zijn activiteiten kan doorzetten.

Bron foto: 2W Logistiek

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement