Het BAG stuitte op de overtredingen tijdens grootschalige controles rond logistieke centra en postorderbedrijven eind september. Het BAG controleerde daarbij bijna duizend voertuigen. Van de 225 chauffeurs die bezig waren met een cabotagerit, negeerden 70 de regels, zo meldt het BAG.

De controles vonden plaats bij centra van onder meer DHL, Hermes, Aldi en de havens van Maagdenburg en Trier. Er waren ook controles in de buurt van de fabrieken van Mercedes en Bosch.

Ook tijdens een grootschalige controleactie in augustus bleek dat een op drie van de door het BAG gecontroleerde cabotageritten niet voldeed aan de regels. Toen controleerde het bureau onder meer bij dc’s van Amazon, rond de havens van Hamburg en Rostock en afvaltransporten in Beieren.

Het BAG heeft voor de komende maanden verdere controleacties aangekondigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement