Stef had in Nederland al vestigingen in Bodegraven, Eindhoven en Raalte. De 5.000 vierkante meter grote Nagel-vestiging wordt daaraan toegevoegd.

Met de wederzijdse distributieovereenkomsten krijgt Nagel toegang tot het netwerk van Stef in Nederland en Zuid-Europa. Op zijn beurt vergroot Stef zijn dekking in Duitsland en Oost- en Noord-Europa.

Grotere deal

De acquisitie is onderdeel van een grotere deal, waarbij Stef de Nagel-activiteiten in Italië, België en Nederland overneemt. In totaal gaat het om vijf vestigingen, met een gezamenlijke omzet van ongeveer 95 miljoen euro en 200 werknemers.

‘De transactie zal de Nagel-Group in staat stellen de strategische optimalisatie van haar netwerk en haar beleid van heroriëntatie op de belangrijkste markten voort te zetten. Tegelijkertijd zal de Stef Groep haar aanwezigheid en netwerk in deze drie landen versterken’, schreven de beide bedrijven bij de bekendmaking van de acquisitie. De overnames in Italië en België werden in januari al afgerond.

Nagel Group, niet te verwarren met Kuehne+Nagel, is gespecialiseerd in levensmiddelenlogistiek. Het bedrijf is is actief in heel Europa en heeft zijn hoofdkantoor in het Duitse Versmold. Er werken ongeveer 13.000 mensen verspreid over 130 locaties. Het bedrijf noteerde vorig jaar een jaaromzet van 2,1 miljard euro.

Geconditioneerde logistiek

De Franse Stef Groep is naar eigen zeggen Europees marktleider in geconditioneerde logistiek. Stef heeft 19.000 medewerkers in zeven landen. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext in Parijs en heeft een jaaromzet van ruim 3 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding