Daartoe hebben de beide partijen een driejarig convenant gesloten.

De samenwerking houdt onder meer in dat jongeren via STL, waar de zij in dienst komen, vier dagen per week werken bij leerbedrijven in de regio. De leerlingen volgen een dag in het STC onderwijs voor hun mbo-opleiding. STC is de grootste opleider voor logistiek en transport in Nederland.

STL-directeur Lisette van Herk zegt trots te zijn dat het sectorinstituut mbo’ers bij leerbedrijven in de regio gaat detacheren. ‘Het is voor het eerst dat we dit hebben vastgelegd in een convenant.’

STL

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek is opgericht door organisaties voor werkgevers en werknemers in het transport en de logistiek en heeft als doel de instroom van personeel in de sector te bevorderen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement