Zij kunnen nu projectvoorstellen indienen, zo blijkt uit een oproep door de Vlaamse overheid. De regeling is geopend voor laadinfrastructuur voor personenauto’s en bestelwagens, maar ‘richt zich ook specifiek op (semi-) publieke en niet-publieke laadinfrastructuur voor hoog vermogen voor elektrische vrachtwagens’.

De maximale subsidie per project bedraagt 300.000 euro. Dat geld kan worden aangevraagd voor de plaatsing en aansluiting van laadpalen, waarbij naast de laadpalen zelf ook de bekabeling, en aanpassing en verzwaring van de elektrische installatie in aanmerking komt voor subsidie.

De precieze omvang van de steun hangt af van het aantal laadpunten en maximale laadvermogen. De aanvraagronde loopt tot en met 15 september.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement