Brand bij hoofdkantoor Nikola, mogelijk opzet

vier e-trucks uitgebrand

Bij een brand bij het hoofdkantoor van truckfabrikant Nikola in Phoenix (Arizona) zijn vrijdag meerdere vrachtwagens uitgebrand. Volgens de fabrikant is er mogelijk sprake van brandstichting. Niemand raakte gewond.

Hoofdkantoor van Nikola in Phoenix, Arizona
Foto: Nikola

‘Het vermoeden bestaat dat er opzet in het spel is, aangezien er vlak voor het incident een voertuig is gezien in de buurt van de getroffen trucks. Er wordt een onderzoek ingesteld’, meldt Nikola op twitter.

Op beelden van de lokale nieuwszender Abc15 is te zien dat tenminste vier elektrische vrachtwagens ernstig beschadigd zijn door de brand. De zender meldt dat de brandweer het terrein voorlopig in de gaten houdt, omdat de accu’s van de trucks opnieuw vlam kunnen vatten.

De brand komt op een ongelukkig moment voor Nikola, dat al maanden in financieel zwaar weer verkeert. De aandelen van de fabrikant zijn momenteel weinig waard en de productie van vrachtwagens laat op zich wachten. Onlangs nam de fabrikant afscheid van ongeveer een kwart van het personeel.

Brand bij hoofdkantoor Nikola, mogelijk opzet | NT

Brand bij hoofdkantoor Nikola, mogelijk opzet

vier e-trucks uitgebrand

Bij een brand bij het hoofdkantoor van truckfabrikant Nikola in Phoenix (Arizona) zijn vrijdag meerdere vrachtwagens uitgebrand. Volgens de fabrikant is er mogelijk sprake van brandstichting. Niemand raakte gewond.

Hoofdkantoor van Nikola in Phoenix, Arizona
Foto: Nikola

‘Het vermoeden bestaat dat er opzet in het spel is, aangezien er vlak voor het incident een voertuig is gezien in de buurt van de getroffen trucks. Er wordt een onderzoek ingesteld’, meldt Nikola op twitter.

Op beelden van de lokale nieuwszender Abc15 is te zien dat tenminste vier elektrische vrachtwagens ernstig beschadigd zijn door de brand. De zender meldt dat de brandweer het terrein voorlopig in de gaten houdt, omdat de accu’s van de trucks opnieuw vlam kunnen vatten.

De brand komt op een ongelukkig moment voor Nikola, dat al maanden in financieel zwaar weer verkeert. De aandelen van de fabrikant zijn momenteel weinig waard en de productie van vrachtwagens laat op zich wachten. Onlangs nam de fabrikant afscheid van ongeveer een kwart van het personeel.