Goetz werkte zijn hele carrière bij Daimler, in totaal 36 jaar. Na diverse leidinggevende functies bij onder andere Unimog en Mercedes-Benz Cars, werd de Duitser in 2021 cfo bij Daimler Trucks. De vrachtwagentak splitste zich dat jaar af van Mercedes-Benz en ging als zelfstandige eenheid verder.

Goetz vervulde die functie tot zijn onverwachte overlijden. Vorige week presenteerde hij nog de halfjaarcijfers van Daimler Truck. Wie Goetz als cfo opvolgt, is nog niet bekend.

‘Het overlijden van Jochen Goetz is een enorm verlies voor Daimler Truck, zowel persoonlijk als professioneel’, zegt Martin Daum, ceo bij Daimler Truck. ‘Ik kende hem meer dan twintig jaar en heb in verschillende functies altijd uitstekend met hem samengewerkt.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement