Volvo-fabriek in Gent start serieproductie e-trucks

FH, FM en FMX Electric

In de Volvo-fabriek in Gent is de serieproductie van elektrische vrachtwagens gestart. In de fabriek bouwt Volvo elektrische modellen van de Volvo FH, FM en FMX die totaalgewicht van 44 ton aan kunnen.

Elektrische truck van Volvo in Gent
Foto: Volvo Trucks

De fabriek in Gent is de grootste productielocatie van Volvo Trucks met een jaarlijkse capaciteit van zo’n 45.000 trucks. De elektrische trucks worden geassembleerd op hetzelfde platform en in dezelfde productielijn als de diesel- en LNG-trucks. De accupakketten komen uit de onlangs geopende accu-assemblagefabriek in Gent, die vlak naast de productielijn ligt.

In juli leverde Volvo het eerste exemplaar uit de Belgische fabriek op. De elektrische Volvo FH ging naar logistiek dienstverlener Katoen Natie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Volvo-fabriek in Gent start serieproductie e-trucks | NT

Volvo-fabriek in Gent start serieproductie e-trucks

FH, FM en FMX Electric

In de Volvo-fabriek in Gent is de serieproductie van elektrische vrachtwagens gestart. In de fabriek bouwt Volvo elektrische modellen van de Volvo FH, FM en FMX die totaalgewicht van 44 ton aan kunnen.

Elektrische truck van Volvo in Gent
Foto: Volvo Trucks

De fabriek in Gent is de grootste productielocatie van Volvo Trucks met een jaarlijkse capaciteit van zo’n 45.000 trucks. De elektrische trucks worden geassembleerd op hetzelfde platform en in dezelfde productielijn als de diesel- en LNG-trucks. De accupakketten komen uit de onlangs geopende accu-assemblagefabriek in Gent, die vlak naast de productielijn ligt.

In juli leverde Volvo het eerste exemplaar uit de Belgische fabriek op. De elektrische Volvo FH ging naar logistiek dienstverlener Katoen Natie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement