Sky-Walker: de innovatieve kracht achter veilige logistiek

Brand Stories

In de complexe wereld van logistiek en veiligheid spelen talloze elementen een rol. Beveiligingscamera’s, brandmelders en inbraakdetectiesystemen zijn slechts enkele van de vele veiligheidssystemen die logistieke bedrijven gebruiken om hun operaties te beschermen. Maar hoe behoud je het overzicht en zorg je voor efficiënt beheer van al deze systemen? Sky-Walker van Entelec brengt alles samen in één interface.

Foto: Entelec
In deze editie van Brand Stories vertelt Entelec over de mogelijkheden van Sky-Walker. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Het leiden van een logistiek bedrijf is geen sinecure, vooral niet als het gaat om meerdere locaties en een constante stroom van activiteiten. Veiligheid staat voorop, zowel voor de werknemers als voor de optimale werkomgeving. Toch kan het gebruik van diverse technologieën en softwaretools leiden tot inefficiëntie en trage reacties op incidenten.

Sky-Walker biedt een oplossing door diverse veiligheidselementen zoals branddetectoren, camera’s en alarmen te integreren in één krachtige interface voor centraal beheer. Godart Raets, productmanager bij Entelec, legt uit: ‘Het centrale gedeelte wordt meestal gedaan in de controlekamer. Maar klanten hebben ook toegang op afstand, bijvoorbeeld door op hun laptop via de browser in te loggen.’

PSIM

Sky-Walker gaat verder dan een standaard beveiligingssysteem; het is een PSIM-software (Physical Security Information Management). ‘Ons platform is zeer flexibel en aanpasbaar aan de behoeften van elke klant’, zo vertelt ­Raets. ‘Klanten kunnen het platform naar wens configureren en al hun verschillende systemen naadloos integreren. Dit modulaire karakter betekent dat ongeacht het merk of type systeem dat ze al in gebruik hebben, bijvoorbeeld voor toegangscontrole of deurbeheer, onze software in staat is om ermee te communiceren.’

Het systeem stroomlijnt beveiligingsactiviteiten door verschillende beveiligingssystemen te integreren, workflows te automatiseren en gecentraliseerde controle te bieden. ‘Hierdoor kunnen logistieke bedrijven snel en effectief beveiligingsincidenten beheren, de veiligheid verbeteren en hun activiteiten optimaliseren’, zegt Raets.

Sky-Walker zorgt voor veiligheid, comfort en automatisering

De voordelen van Sky-Walker zijn veelzijdig. Veiligheidsmanagers kunnen een overzicht behouden van alle beveiligingsacties, waardoor het beheer van beveiligings-, veiligheids- en comfortcomponenten eenvoudiger wordt. Bij een beveiligingsincident begeleiden aangepaste workflows operators door de benodigde stappen: van videobeelden en directe communicatie met beveiligingspersoneel tot het automatisch waarschuwen van hulpdiensten en het vergrendelen van deuren voor extra veiligheid.

Comfort

Het comfort van werknemers wordt eveneens niet vergeten. Sky-Walker integreert omgevingselementen zoals verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting en energieverbruik, waardoor een allesomvattend overzicht van comfortniveaus ontstaat.

Maar Sky-Walker gaat nog verder dan dat. Met geavanceerde AI-ondersteunde workflows en automatisering van activiteiten kan het bedrijfsprestaties en efficiëntie verbeteren. ‘Denk aan nauwkeurige voorraadtellingen, nachtelijke leveringen en kostenreductie, wat uiteindelijk leidt tot meer klanttevredenheid en beter beheer van de toeleveringsketen’, aldus Raets.

Automatisering

Een opvallende casestudy illustreert de impact van Sky-Walker. Supermarktketen Jumbo had behoefte aan geoptimaliseerde logistieke processen en verbeterde veiligheid. Door Sky-Walker te integreren, kon het bedrijf het traceren van goederen automatiseren, videobewaking activeren bij incidenten en real-time informatie leveren aan operators. Het resultaat was een soepeler logistiek proces, minder tijdsverlies en een verhoogde veiligheid.

Sky-Walker maakt het mogelijk om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke behoeften, en Sky-Walker kan worden aangepast aan de unieke eisen van elke klant. Of het nu gaat om toegangscontrole, CCTV, intercoms, branddetectie, comfortregeling of andere systemen, Sky-Walker kan naadloos worden geïntegreerd om een overzichtelijke aanpak van beveiliging en efficiëntie te bieden.

De doelgroep van Sky-Walker is divers, maar het richt zich vooral op grootschalige infrastructuren, zoals logistieke centra, die behoefte hebben aan geavanceerd en gecentraliseerd beheer. ‘Onze expertise is bijzonder waardevol voor organisaties met uitgebreide netwerken die behoefte hebben aan een centrale hub om alles te monitoren en beheren’, zegt Raets.

Of het nu gaat om het optimaliseren van logistieke processen, het automatiseren van beveiligingsprocedures of het verbeteren van het comfort voor werknemers, Sky-Walker biedt de oplossing.

Dit verhaal is aan u verteld door Entelec.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.

Sky-Walker: de innovatieve kracht achter veilige logistiek | NT

Sky-Walker: de innovatieve kracht achter veilige logistiek

Brand Stories

In de complexe wereld van logistiek en veiligheid spelen talloze elementen een rol. Beveiligingscamera’s, brandmelders en inbraakdetectiesystemen zijn slechts enkele van de vele veiligheidssystemen die logistieke bedrijven gebruiken om hun operaties te beschermen. Maar hoe behoud je het overzicht en zorg je voor efficiënt beheer van al deze systemen? Sky-Walker van Entelec brengt alles samen in één interface.

Foto: Entelec
In deze editie van Brand Stories vertelt Entelec over de mogelijkheden van Sky-Walker. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Het leiden van een logistiek bedrijf is geen sinecure, vooral niet als het gaat om meerdere locaties en een constante stroom van activiteiten. Veiligheid staat voorop, zowel voor de werknemers als voor de optimale werkomgeving. Toch kan het gebruik van diverse technologieën en softwaretools leiden tot inefficiëntie en trage reacties op incidenten.

Sky-Walker biedt een oplossing door diverse veiligheidselementen zoals branddetectoren, camera’s en alarmen te integreren in één krachtige interface voor centraal beheer. Godart Raets, productmanager bij Entelec, legt uit: ‘Het centrale gedeelte wordt meestal gedaan in de controlekamer. Maar klanten hebben ook toegang op afstand, bijvoorbeeld door op hun laptop via de browser in te loggen.’

PSIM

Sky-Walker gaat verder dan een standaard beveiligingssysteem; het is een PSIM-software (Physical Security Information Management). ‘Ons platform is zeer flexibel en aanpasbaar aan de behoeften van elke klant’, zo vertelt ­Raets. ‘Klanten kunnen het platform naar wens configureren en al hun verschillende systemen naadloos integreren. Dit modulaire karakter betekent dat ongeacht het merk of type systeem dat ze al in gebruik hebben, bijvoorbeeld voor toegangscontrole of deurbeheer, onze software in staat is om ermee te communiceren.’

Het systeem stroomlijnt beveiligingsactiviteiten door verschillende beveiligingssystemen te integreren, workflows te automatiseren en gecentraliseerde controle te bieden. ‘Hierdoor kunnen logistieke bedrijven snel en effectief beveiligingsincidenten beheren, de veiligheid verbeteren en hun activiteiten optimaliseren’, zegt Raets.

Sky-Walker zorgt voor veiligheid, comfort en automatisering

De voordelen van Sky-Walker zijn veelzijdig. Veiligheidsmanagers kunnen een overzicht behouden van alle beveiligingsacties, waardoor het beheer van beveiligings-, veiligheids- en comfortcomponenten eenvoudiger wordt. Bij een beveiligingsincident begeleiden aangepaste workflows operators door de benodigde stappen: van videobeelden en directe communicatie met beveiligingspersoneel tot het automatisch waarschuwen van hulpdiensten en het vergrendelen van deuren voor extra veiligheid.

Comfort

Het comfort van werknemers wordt eveneens niet vergeten. Sky-Walker integreert omgevingselementen zoals verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting en energieverbruik, waardoor een allesomvattend overzicht van comfortniveaus ontstaat.

Maar Sky-Walker gaat nog verder dan dat. Met geavanceerde AI-ondersteunde workflows en automatisering van activiteiten kan het bedrijfsprestaties en efficiëntie verbeteren. ‘Denk aan nauwkeurige voorraadtellingen, nachtelijke leveringen en kostenreductie, wat uiteindelijk leidt tot meer klanttevredenheid en beter beheer van de toeleveringsketen’, aldus Raets.

Automatisering

Een opvallende casestudy illustreert de impact van Sky-Walker. Supermarktketen Jumbo had behoefte aan geoptimaliseerde logistieke processen en verbeterde veiligheid. Door Sky-Walker te integreren, kon het bedrijf het traceren van goederen automatiseren, videobewaking activeren bij incidenten en real-time informatie leveren aan operators. Het resultaat was een soepeler logistiek proces, minder tijdsverlies en een verhoogde veiligheid.

Sky-Walker maakt het mogelijk om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke behoeften, en Sky-Walker kan worden aangepast aan de unieke eisen van elke klant. Of het nu gaat om toegangscontrole, CCTV, intercoms, branddetectie, comfortregeling of andere systemen, Sky-Walker kan naadloos worden geïntegreerd om een overzichtelijke aanpak van beveiliging en efficiëntie te bieden.

De doelgroep van Sky-Walker is divers, maar het richt zich vooral op grootschalige infrastructuren, zoals logistieke centra, die behoefte hebben aan geavanceerd en gecentraliseerd beheer. ‘Onze expertise is bijzonder waardevol voor organisaties met uitgebreide netwerken die behoefte hebben aan een centrale hub om alles te monitoren en beheren’, zegt Raets.

Of het nu gaat om het optimaliseren van logistieke processen, het automatiseren van beveiligingsprocedures of het verbeteren van het comfort voor werknemers, Sky-Walker biedt de oplossing.

Dit verhaal is aan u verteld door Entelec.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.