Interessante logistieke kansen bij zich snel ontwikkelend Terminal des Flandres

Brand Story

Snelle afhandeling van containers geeft de aantrekkelijkheid aan van Terminal des Flandres, de containerterminal van de haven van Duinkerken. Deze containerterminal ligt in het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, groeit snel en biedt interessante kansen voor de logistieke wereld.

De terminal biedt een groot aantal diensten op maat. Foto: Terminal des Flandres
Deze Brand Story is afkomstig uit de jaarlijkse NT Oliebollenspecial.

‘Onze ambitie is om de capaciteit in de komende drie tot vier jaar te verdubbelen’, zegt Gregoire Malot, financieel manager bij Terminal des Flandres.

Schepen van over de hele wereld – Azië, West-Afrika, Amerika, Oceanië en verder – hebben al voor deze haven gekozen vanwege de flexibiliteit, de snelle doorlooptijd en de nabijheid van belangrijke steden en economische gebieden in het noorden van Europa, die gemakkelijk bereikbaar zijn per vrachtwagen, binnenschip of spoor. De terminal biedt ook een groot aantal diensten op maat, zoals het beheer van koelcontainers, het laden en lossen van containers en speciale vracht. Alle soorten goederen kunnen worden behandeld.

Autoaccu’s

‘De indrukwekkende ontwikkelingen van verschillende industrieën en logistieke activiteiten in Duinkerken, waaronder gigafabrieken van autoaccu’s, zullen Terminal des Flandres stimuleren om te groeien’, zegt Malot.

‘We hebben de juiste faciliteiten en veiligheidseisen voor alle nieuwe bedrijven. Omdat onze terminal relatief klein is – 70 hectare aan faciliteiten – en onze havenfaciliteiten van wereldklasse zijn – 17,5 meter waterdiepte, de beste ship-to-shore kranen in zijn klasse -, liggen schepen niet buiten de haven te wachten, worden ze vlot gelost en geladen en zijn containers gemiddeld binnen 5 tot 6 dagen in/uit, wat erg snel is in deze wereld. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor ons om zaken te doen.’

Investeren in de toekomst

Ook heel wat Belgische investeringsmaatschappijen hebben hun pijlen gericht op dit veelbelovende terminalgebied. Noord-Frankrijk wordt steeds belangrijker en dat merken zowel investeringsmaatschappijen als logistieke bedrijven.

‘Lille, waar een logistieke concentratie is, ligt op slechts een uur rijden van Terminal des Flandres’, legt Malot uit. ‘Mensen kunnen investeren in de toekomst door te kiezen voor Duinkerken.’

Snel, betaalbaar en efficiënt

De haven is de laatste jaren geleidelijk gegroeid. De huidige capaciteit is al verdubbeld ten opzichte van 5 jaar geleden. En die ontwikkeling zal doorgaan. Dit heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid. Door de verwachte industriële groei zal dit specifieke gebied de komende drie tot vier jaar nieuwe banen creëren voor wel 20.000 mensen, verwacht Malot.

Terminal des Flandres profileert zich als snel, betaalbaar en efficiënt. ‘Zeer interessant voor logistieke bedrijven. Kies je gevechten, zou ik zeggen. Goede kans dat u ons kiest. En u bent meer dan welkom!’

Dit verhaal is aan u verteld door Terminal des Flandres.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.

Interessante logistieke kansen bij zich snel ontwikkelend Terminal des Flandres | NT

Interessante logistieke kansen bij zich snel ontwikkelend Terminal des Flandres

Brand Story

Snelle afhandeling van containers geeft de aantrekkelijkheid aan van Terminal des Flandres, de containerterminal van de haven van Duinkerken. Deze containerterminal ligt in het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, groeit snel en biedt interessante kansen voor de logistieke wereld.

De terminal biedt een groot aantal diensten op maat. Foto: Terminal des Flandres
Deze Brand Story is afkomstig uit de jaarlijkse NT Oliebollenspecial.

‘Onze ambitie is om de capaciteit in de komende drie tot vier jaar te verdubbelen’, zegt Gregoire Malot, financieel manager bij Terminal des Flandres.

Schepen van over de hele wereld – Azië, West-Afrika, Amerika, Oceanië en verder – hebben al voor deze haven gekozen vanwege de flexibiliteit, de snelle doorlooptijd en de nabijheid van belangrijke steden en economische gebieden in het noorden van Europa, die gemakkelijk bereikbaar zijn per vrachtwagen, binnenschip of spoor. De terminal biedt ook een groot aantal diensten op maat, zoals het beheer van koelcontainers, het laden en lossen van containers en speciale vracht. Alle soorten goederen kunnen worden behandeld.

Autoaccu’s

‘De indrukwekkende ontwikkelingen van verschillende industrieën en logistieke activiteiten in Duinkerken, waaronder gigafabrieken van autoaccu’s, zullen Terminal des Flandres stimuleren om te groeien’, zegt Malot.

‘We hebben de juiste faciliteiten en veiligheidseisen voor alle nieuwe bedrijven. Omdat onze terminal relatief klein is – 70 hectare aan faciliteiten – en onze havenfaciliteiten van wereldklasse zijn – 17,5 meter waterdiepte, de beste ship-to-shore kranen in zijn klasse -, liggen schepen niet buiten de haven te wachten, worden ze vlot gelost en geladen en zijn containers gemiddeld binnen 5 tot 6 dagen in/uit, wat erg snel is in deze wereld. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor ons om zaken te doen.’

Investeren in de toekomst

Ook heel wat Belgische investeringsmaatschappijen hebben hun pijlen gericht op dit veelbelovende terminalgebied. Noord-Frankrijk wordt steeds belangrijker en dat merken zowel investeringsmaatschappijen als logistieke bedrijven.

‘Lille, waar een logistieke concentratie is, ligt op slechts een uur rijden van Terminal des Flandres’, legt Malot uit. ‘Mensen kunnen investeren in de toekomst door te kiezen voor Duinkerken.’

Snel, betaalbaar en efficiënt

De haven is de laatste jaren geleidelijk gegroeid. De huidige capaciteit is al verdubbeld ten opzichte van 5 jaar geleden. En die ontwikkeling zal doorgaan. Dit heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid. Door de verwachte industriële groei zal dit specifieke gebied de komende drie tot vier jaar nieuwe banen creëren voor wel 20.000 mensen, verwacht Malot.

Terminal des Flandres profileert zich als snel, betaalbaar en efficiënt. ‘Zeer interessant voor logistieke bedrijven. Kies je gevechten, zou ik zeggen. Goede kans dat u ons kiest. En u bent meer dan welkom!’

Dit verhaal is aan u verteld door Terminal des Flandres.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.