‘Duurzaamheid Zweedse biomassa is een sprookje’

deel 4/4

Terwijl de Nederlandse markt zit te springen om duurzaam hout voor de bouw van de broodnodige huizen, blijken de teeltmethodes van onze belangrijkste leverancier omstreden. In de haast om de klimaatdoelen voor 2030 te halen, lijken andere duurzaamheidsaspecten genegeerd. Dat is extra zuur nu ook de CO2-berekeningen van de bosindustrie niet blijken te kloppen. Bezorgde wetenschappers hopen op druk vanuit de EU én van de klant.

Anders Lindroth ICOS Hylte

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Duurzaamheid Zweedse biomassa is een sprookje’ | NT

‘Duurzaamheid Zweedse biomassa is een sprookje’

deel 4/4

Terwijl de Nederlandse markt zit te springen om duurzaam hout voor de bouw van de broodnodige huizen, blijken de teeltmethodes van onze belangrijkste leverancier omstreden. In de haast om de klimaatdoelen voor 2030 te halen, lijken andere duurzaamheidsaspecten genegeerd. Dat is extra zuur nu ook de CO2-berekeningen van de bosindustrie niet blijken te kloppen. Bezorgde wetenschappers hopen op druk vanuit de EU én van de klant.

Anders Lindroth ICOS Hylte

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu