Hij stelde dat de overgang in Duitsland naar andere energiebronnen dan Russisch gas niet snel genoeg verloopt en dat er dus grote verstoringen kunnen ontstaan mocht Moskou de gaskraan ineens dicht draaien. Het zal volgens de topman tijd in beslag nemen om vloeibaar gemaakt aardgas (lng) uit andere landen te halen en de infrastructuur daarvoor te bouwen. Diess zei wel dat hij er voor de langere termijn van overtuigd is dat Duitsland zonder Russisch gas kan.

De topman verklaarde verder dat de vraag naar auto’s vooralsnog sterk is, ondanks de oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie die de koopkracht van huishoudens raakt. Volgens Diess zijn er veel orders voor elektrische auto’s van Volkswagen en is hij optimistisch dat het bedrijf zijn doelstellingen voor dit jaar kan behalen. Volkswagen is in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met bijvoorbeeld Tesla op de markt voor elektrische auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement