Het gaat bij de desinvestering om de bedrijven International Freight Forwarding (IFF) en Freight Forwarding in het Verre Oosten. Koper is het Amerikaanse AIT Worldwide met hoofdkantoor in Chicago.

Dat meldt topman Felix Fiege van het Duitse familiebedrijf. Volgens de bestuursvoorzitter is er over de verkoop aan AIT uit Chicago ruim een jaar onderhandeld. Eerder is het Duitse bedrijf bedrijf tot het strategisch besluit gekomen dat de inkomsten uit onder meer de containervaart te klein zijn om mondiaal concurrerend te blijven. ‘Daarvoor zijn miljarden-inkomsten nodig’, aldus Fiege. Het gaat nu als onderdeel van de verkoopovereenkomst gebruikmaken van de expeditiediensten van AIT

Expansie

Fiege wil verder de inkomsten uit de verkoop van de expeditie-activiteiten gebruiken voor de uitbouw van de contractlogistiek in Europa. Het bedrijf kijkt daarbij onder meer naar Frankrijk, Spanje, Roemenië en Turkije. In deze landen worden al gesprekken gevoerd voor enkele kleine acquisities in die landen. Verder wil het bedrijf meer in online start-ups investeren. ‘Het gaat er daarbij om onze klassieke contractlogistiek aan te vullen met nieuwe diensten’, aldus Fiege.