Moerdijk groeit in laatste jaar als schap

Overslag

Moerdijk heeft in zijn laatste jaar als Havenschap de goederenoverslag in en uit zeeschepen met bijna 7% zien stijgen tot 6,7 miljoen ton.

Net als het Belgische Gent telt de Noord-Brabantse haven de binnenvaartoverslag mee in het totaalcijfer. Die groeide met een kleine 5% tot 10,8 miljoen ton, waarmee het totaal uitkomt op 17,5 miljoen ton. Dat is 5,4 % meer dan in 2015.

De haven geeft geen uitsplitsing naar goederensoorten. Wel meldt Moerdijk dat het afgelopen jaar twaalf nieuwe bedrijven gezamenlijk 12,3 hectare afnamen, waardoor ‘de leegstand’ tot minder dan 1% is afgenomen. Onder de nieuwe bedrijven zijn Base Logistics, Atlaspark Warehousing, ChemGas Shipping, Rulewave en Mitsubishi Materials.

Het voormalige Havenschap is per januari omgevormd tot het zelfstandige Havenbedrijf Moerdijk NV, met de gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant als aandeelhouders. Statutair is vastgelegd dat andere partijen kunnen toetreden als aandeelhouder, maar dat de twee overheden samen altijd de meerderheid houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Moerdijk groeit in laatste jaar als schap | NT

Moerdijk groeit in laatste jaar als schap

Overslag

Moerdijk heeft in zijn laatste jaar als Havenschap de goederenoverslag in en uit zeeschepen met bijna 7% zien stijgen tot 6,7 miljoen ton.

Net als het Belgische Gent telt de Noord-Brabantse haven de binnenvaartoverslag mee in het totaalcijfer. Die groeide met een kleine 5% tot 10,8 miljoen ton, waarmee het totaal uitkomt op 17,5 miljoen ton. Dat is 5,4 % meer dan in 2015.

De haven geeft geen uitsplitsing naar goederensoorten. Wel meldt Moerdijk dat het afgelopen jaar twaalf nieuwe bedrijven gezamenlijk 12,3 hectare afnamen, waardoor ‘de leegstand’ tot minder dan 1% is afgenomen. Onder de nieuwe bedrijven zijn Base Logistics, Atlaspark Warehousing, ChemGas Shipping, Rulewave en Mitsubishi Materials.

Het voormalige Havenschap is per januari omgevormd tot het zelfstandige Havenbedrijf Moerdijk NV, met de gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant als aandeelhouders. Statutair is vastgelegd dat andere partijen kunnen toetreden als aandeelhouder, maar dat de twee overheden samen altijd de meerderheid houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement