De ‘Elektra’, zoals de duwboot wordt gedoopt, zal varen op waterstof en stroom. De boot moet eind dit jaar van de werf lopen en wordt dan ingezet in het vervoer tussen Berlijn en Hamburg en in het binnenstedelijke transport in de Duitse hoofdstad.

Imperial Logistics

Behala werkt in het project samen met onder meer reder Imperial Logistics, de technische universiteit van Berlijn, de scheepswerf Herrmann Barthel en aanbieders van technieken om binnenvaartschepen met schone brandstoffen te laten varen. De ‘Elektra’ wordt voorzien van brandstofcellen en batterijen.

Behala denkt ook aan de regio Rhein-Ruhr, waarin duwboten van dit type emissievrij vervoer mogelijk kunnen maken. Daarvoor is wel nodig dat er voorzieningen komen om de schepen van waterstof en elektriciteit te voorzien. Het bedrijf zegt ook hieraan, samen met zijn partners, te werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement