Recordvangst 2021: 4180 kilo coke gevonden in haven Rotterdam

Drugssmokkel

In een container met bananen in de Rotterdamse haven is afgelopen donderdag een partij van 4180 kilo cocaïne aangetroffen. Het is daarmee op de valreep de grootste vangst van vorig jaar, met een straatwaarde van ruim 300 miljoen euro.

De container uit Ecuador was onderweg naar de haven in Antwerpen. De drugs is inmiddels vernietigd, laat het Openbaar Ministerie weten. De container werd wel doorgestuurd en gevolgd. Daardoor kon de Belgische politie maandag een loods in Essen, vlakbij Roosendaal, zeven personen aanhouden. Het gaat om vijf Belgen en twee Britten. Een van hen is inmiddels op vrije voeten, de rest zit nog vast.

De drugsvangst is gedaan door het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het OM in Rotterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Recordvangst 2021: 4180 kilo coke gevonden in haven Rotterdam | NT

Recordvangst 2021: 4180 kilo coke gevonden in haven Rotterdam

Drugssmokkel

In een container met bananen in de Rotterdamse haven is afgelopen donderdag een partij van 4180 kilo cocaïne aangetroffen. Het is daarmee op de valreep de grootste vangst van vorig jaar, met een straatwaarde van ruim 300 miljoen euro.

De container uit Ecuador was onderweg naar de haven in Antwerpen. De drugs is inmiddels vernietigd, laat het Openbaar Ministerie weten. De container werd wel doorgestuurd en gevolgd. Daardoor kon de Belgische politie maandag een loods in Essen, vlakbij Roosendaal, zeven personen aanhouden. Het gaat om vijf Belgen en twee Britten. Een van hen is inmiddels op vrije voeten, de rest zit nog vast.

De drugsvangst is gedaan door het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het OM in Rotterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement