Ondanks het feit dat het voor dit tweede schip voorziene brughuis is gebruikt om het uitgebrande accommodatieblok van de Emma Maersk te vervangen, was bouwnummer L-204 tijdens de doopplechtigheid van de Emma op 12 augustus al zichtbaar klaar om het droogdok te verlaten.

Het tweede schip van de E-klasse wordt volgende maand opgeleverd. Volgens de laatste vaarschema’s begint deze nieuwbouw op 26 oktober zijn maidentrip in de Zweedse haven Göteborg voor de AE1-dienst. Hoewel Maersk de naam van zijn schepen pas op de doopplechtigheid ervan bekend maakt, circuleert nu al de naam Estelle Maersk.

De Deense werf zou in totaal acht tot elf exemplaren van de E-klasse bouwen, waarna een reeks kleinere maar snellere postpanamax-eenheden voor Maersk Line volgen. Omdat rederij en werf tot dezelfde A.P. Møller Maersk Group behoren, kan die werfplanning theoretisch echter nog te allen tijde worden aangepast.