De omzet van Amazon kwam uit op 63,4 miljard dollar, een vijfde hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Zowel bij de verkoop van producten als bij de dienstentak, zoals de clouddiensten van het bedrijf, kwam meer geld binnen. Amazon was echter ook meer geld kwijt per verkocht product. Ook aan de magazijnen en verzending van die producten en marketing gaf het bedrijf meer geld uit.

24-uurslevering

Amazon levert steeds meer producten binnen 24 uur. Dat is een kostbare zaak, die voorlopig niet voldoende wordt gecompenseerd door de twintig dollar hogere abonnementsprijs die Amazon vraagt voor deze zogenoemde ‘Prime’-behandeling.  Dat alles leidde ertoe dat de winst uitkwam op 2,6 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog afgerond 2,5 miljard dollar. Het gaat om een stijging van slechts 91 miljoen dollar.

Voor het lopende kwartaal rekent Amazon op een omzet die tussen de 66 en 70 miljard dollar ligt. Wel verwacht het bedrijf een fors lagere operationele winst dan een jaar eerder door extra investeringen in snelle bezorging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement