De samenwerking gaat van start voor klanten in de omgeving van Leeds, waar Morrisons zijn hoofdkantoor heeft. Het is de bedoeling dat de dienst later wordt uitgebreid.

Bezorgbedrijf

Morrison’s heeft 494 supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. Bestellingen via Amazon worden in de lokale supermarkt bijeengezocht en vervolgens door een bezorgbedrijf dat met Amazon samenwerkt naar de klant gebracht.

Amazon is al langer actief op deze markt. Zo heeft het bedrijf in de Verenigde Staten met Whole Foods een eigen supermarktketen. Ook in het Verenigd Koninkrijk verkoopt de techreus al boodschappen onder de noemer Amazon Fresh die in delen van het land ook al dezelfde dag worden bezorgd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement