Het succes is deels toe te schrijven aan overnames die Hellmann het afgelopen jaar deed, waaronder die van expresdienst Optimnet in Tsjechië en Slowakije. De acquisities hadden geen negatieve invloed op de kaspositie van Hellmann, die zelfs steeg tot 268,7 miljoen euro.

Vorig jaar verdubbelde de omzet van Hellmann bijna van 2,5 miljard naar 4 miljard euro. Het was toen het beste resultaat uit de 150-jarige geschiedenis van het familiebedrijf, een record dat slechts een jaar standhield.

Bij Hellmann werken wereldwijd zo’n 14.000 medewerkers, verdeeld over vestigingen in 54 landen. Het dienstenpakket omvat expeditiediensten per vrachtwagen, spoor, lucht- en zeevracht, maar ook contractlogistiek en industrie- en IT-oplossingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement