Frankrijk laat havendossier niet los

Havens

Frankrijk blijft zinnens om zijn havens meer slagkracht te geven in hun strijd met buitenlandse concurrenten. Transportminister Frédéric Cuvillier stelde zopas de nieuwe havenstrategie voor.

“Wij willen Frankrijk een eersterangs plaats geven in de internationale handel als toegangspoort tot of hub in Europa. Wij willen langs die weg ook bijdragen tot de industriële en economische ontwikkeling van ons land”, aldus Cuvillier.

“De grote Franse zeehavens hebben vandaag de middelen om concurrentieel te zijn tegenover de andere leidende Europese havens. Zij hebben aan productiviteit gewonnen en kunnen rekenen op een beter imago bij de reders.”

Het plan wil de Franse havens helpen om de stap te zetten van ‘infrastructuurbeheerders’ naar ‘architecten in logistieke oplossingen’. De overheid wil daartoe de ontsluiting van de havens verder verbeteren, die havens integreren in de industriële netwerken, hun logistieke troeven versterken en een langetermijnvisie ontwikkelen over hun uitbouw.

De Franse havens zijn samen goed voor een overslag van 360 miljoen ton, maar dat is minder dan Rotterdam op zijn eentje en amper tweemaal meer dan Antwerpen op eigen houtje doet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Frankrijk laat havendossier niet los | NT

Frankrijk laat havendossier niet los

Havens

Frankrijk blijft zinnens om zijn havens meer slagkracht te geven in hun strijd met buitenlandse concurrenten. Transportminister Frédéric Cuvillier stelde zopas de nieuwe havenstrategie voor.

“Wij willen Frankrijk een eersterangs plaats geven in de internationale handel als toegangspoort tot of hub in Europa. Wij willen langs die weg ook bijdragen tot de industriële en economische ontwikkeling van ons land”, aldus Cuvillier.

“De grote Franse zeehavens hebben vandaag de middelen om concurrentieel te zijn tegenover de andere leidende Europese havens. Zij hebben aan productiviteit gewonnen en kunnen rekenen op een beter imago bij de reders.”

Het plan wil de Franse havens helpen om de stap te zetten van ‘infrastructuurbeheerders’ naar ‘architecten in logistieke oplossingen’. De overheid wil daartoe de ontsluiting van de havens verder verbeteren, die havens integreren in de industriële netwerken, hun logistieke troeven versterken en een langetermijnvisie ontwikkelen over hun uitbouw.

De Franse havens zijn samen goed voor een overslag van 360 miljoen ton, maar dat is minder dan Rotterdam op zijn eentje en amper tweemaal meer dan Antwerpen op eigen houtje doet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement