Het gaat om Maersk Line, MSC, Cosco, CMA CGM, Hapag-Lloyd en ONE. Onlangs is een raad van bestuur in het leven geroepen, die onder leiding staat van MSC’er André Simha. Dat meldt vakblad ShippingWatch.

Andere partijen

Hoewel de zes betrokken partijen het overgrote deel van de wereldwijde containermarkt in handen hebben, mogen ook andere partijen hieraan deelnemen. De nieuw associatie moet dus niet als een exclusieve club worden beschouwd. Het aan boord krijgen van zoveel mogelijk spelers voordat het project van start gaat, is een precair punt. Het moet voorkomen dat de belangrijkste concurrenten niet meedoen.

Het nieuws komt overigens op een moment dat de vervoerders hun belangen in het gezamenlijke digitale platform Inttra hebben verkocht aan het Amerikaanse IT- en logistieke bedrijf E2open. Inttra werd in 2001 opgericht door een consortium bestaande uit Maersk Line, CMA CGM, Hapag-Lloyd, MSC, UASC en Hamburg Süd.