Winsten containervaart ook dit jaar door het dak

Prognoses analisten

De containerrederijen zullen dit jaar ook afsluiten met monsterwinsten en de records van vorig jaar zelfs breken. Dat stelt een aantal financiële analisten in hun laatste winstprognoses voor de containermarkt.

Zo gaat het Brits-Chinese zakenbank HSBC in zijn global research er van uit dat de containerrederijen het resultaat voor belastingen (ebit) dit jaar met nog eens 8% zullen zien stijgen van 151 naar 163 miljard dollar. De Britse consultant Drewry doet daar nog een schepje bovenop en voorziet dat de rederijen dit jaar qua resultaat richting de 200 miljard dollar zullen gaan bij een omzet van maar liefst 500 miljard dollar.

De monsterwinsten zijn volgens de onderzoekers wederom toe te schrijven aan de ‘aanzienlijk’ gestegen contracttarieven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Winsten containervaart ook dit jaar door het dak | NT

Winsten containervaart ook dit jaar door het dak

Prognoses analisten

De containerrederijen zullen dit jaar ook afsluiten met monsterwinsten en de records van vorig jaar zelfs breken. Dat stelt een aantal financiële analisten in hun laatste winstprognoses voor de containermarkt.

Zo gaat het Brits-Chinese zakenbank HSBC in zijn global research er van uit dat de containerrederijen het resultaat voor belastingen (ebit) dit jaar met nog eens 8% zullen zien stijgen van 151 naar 163 miljard dollar. De Britse consultant Drewry doet daar nog een schepje bovenop en voorziet dat de rederijen dit jaar qua resultaat richting de 200 miljard dollar zullen gaan bij een omzet van maar liefst 500 miljard dollar.

De monsterwinsten zijn volgens de onderzoekers wederom toe te schrijven aan de ‘aanzienlijk’ gestegen contracttarieven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement