Contracttarieven containerlijnvaart blijven fors dalen, spotprijzen ook

Gehalveerd in drie maanden tijd

De daling van de contracttarieven in de containerlijnvaart heeft zich ook in juni voortgezet, zo blijkt uit de nieuwste statistieken van Xeneta’s Shipping Index (XSI). De langetermijnprijzen gingen volgens het Noorse dataplatform Xeneta wereldwijd met gemiddeld 9,4% achteruit. Daarmee zijn de contracttarieven dit kalenderjaar inmiddels gehalveerd.

Foto: MartinLueke / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Contracttarieven containerlijnvaart blijven fors dalen, spotprijzen ook | NT

Contracttarieven containerlijnvaart blijven fors dalen, spotprijzen ook

Gehalveerd in drie maanden tijd

De daling van de contracttarieven in de containerlijnvaart heeft zich ook in juni voortgezet, zo blijkt uit de nieuwste statistieken van Xeneta’s Shipping Index (XSI). De langetermijnprijzen gingen volgens het Noorse dataplatform Xeneta wereldwijd met gemiddeld 9,4% achteruit. Daarmee zijn de contracttarieven dit kalenderjaar inmiddels gehalveerd.

Foto: MartinLueke / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu