Brand op ‘Fremantle Highway’ lijkt voorbij

Situatie stabiel

Er zijn geen aanwijzingen dat de brand op het vrachtschip ‘Fremantle Highway’ nog woedt. Dat zegt Rijkswaterstaat. Volgens een woordvoerster bestaat er wel een mogelijkheid dat de brand weer oplaait. De situatie aan boord is ‘nog steeds stabiel’. Het schip is onder de waterlijn ‘nog intact’ en helt niet over.

Foto: Kustwacht

Maandag kwam het vrachtschip met auto’s dat vorige week in brand vloog nabij Ameland aan op zijn tijdelijke locatie op zee. Twee bergers versleepten het over een afstand van 66 kilometer naar een plek op zo’n 16 kilometer boven Schiermonnikoog en Ameland. Het schip is na aankomst geankerd en blijft aan sleepboten vastliggen. Ook blijft het oliebestrijdingsvaartuig Arca in de buurt.

Een team van de bergingscombinatie heeft aan boord een inspectie uitgevoerd, maar de woordvoerster kon niets zeggen over de bevindingen. De bergers zijn bezig met een plan van aanpak voor het verslepen naar de definitieve locatie. Het is nog niet bekend welke haven dat is.

Brand op ‘Fremantle Highway’ lijkt voorbij | NT

Brand op ‘Fremantle Highway’ lijkt voorbij

Situatie stabiel

Er zijn geen aanwijzingen dat de brand op het vrachtschip ‘Fremantle Highway’ nog woedt. Dat zegt Rijkswaterstaat. Volgens een woordvoerster bestaat er wel een mogelijkheid dat de brand weer oplaait. De situatie aan boord is ‘nog steeds stabiel’. Het schip is onder de waterlijn ‘nog intact’ en helt niet over.

Foto: Kustwacht

Maandag kwam het vrachtschip met auto’s dat vorige week in brand vloog nabij Ameland aan op zijn tijdelijke locatie op zee. Twee bergers versleepten het over een afstand van 66 kilometer naar een plek op zo’n 16 kilometer boven Schiermonnikoog en Ameland. Het schip is na aankomst geankerd en blijft aan sleepboten vastliggen. Ook blijft het oliebestrijdingsvaartuig Arca in de buurt.

Een team van de bergingscombinatie heeft aan boord een inspectie uitgevoerd, maar de woordvoerster kon niets zeggen over de bevindingen. De bergers zijn bezig met een plan van aanpak voor het verslepen naar de definitieve locatie. Het is nog niet bekend welke haven dat is.