Redding bemanning Fremantle Highway duurde te lang, helikopter moest eerst via Rotterdam

aanvliegtijd

Bij de brand op de Fremantle Highway, die vorige week dinsdagavond laat uitbrak, duurde het ruim twee keer langer dan de afgesproken twintig minuten voordat de beide reddingshelikopters van de kustwacht in de lucht waren. De aanvliegtijd werd verder verlengd vanwege het beperkte aantal stoeltjes aan boord. Er was te weinig plek om een brandweerteam in één toestel mee te nemen. Daarom moest een in Den Helder gestationeerde helikopter omvliegen via Rotterdam, in plaats van direct naar de rampplek te gaan. Dat blijkt uit vluchtgegevens van de helikopters en gesprekken met hulpverleners en piloten, zo schrijft NRC.

Foto: ANP MARCO VAN DER CAAIJ MEDIATV

Nadat de door de kapitein gevraagde helikopter niet spoedig bleek te komen, zag een deel van de bemanning zich genoodzaakt overboord te springen.

Het schip vervoerde duizenden auto’s, waarvan er een aantal in de loop van de avond vlam had gevat. Van daaruit verspreidde het vuur zich verder. Een van de bemanningsleden kwam om het leven, anderen raakten gewond. Op de kapitein en de loods na zijn de overige twintig bemanningsleden intussen uit het ziekenhuis ontslagen.

Redding bemanning Fremantle Highway duurde te lang, helikopter moest eerst via Rotterdam | NT

Redding bemanning Fremantle Highway duurde te lang, helikopter moest eerst via Rotterdam

aanvliegtijd

Bij de brand op de Fremantle Highway, die vorige week dinsdagavond laat uitbrak, duurde het ruim twee keer langer dan de afgesproken twintig minuten voordat de beide reddingshelikopters van de kustwacht in de lucht waren. De aanvliegtijd werd verder verlengd vanwege het beperkte aantal stoeltjes aan boord. Er was te weinig plek om een brandweerteam in één toestel mee te nemen. Daarom moest een in Den Helder gestationeerde helikopter omvliegen via Rotterdam, in plaats van direct naar de rampplek te gaan. Dat blijkt uit vluchtgegevens van de helikopters en gesprekken met hulpverleners en piloten, zo schrijft NRC.

Foto: ANP MARCO VAN DER CAAIJ MEDIATV

Nadat de door de kapitein gevraagde helikopter niet spoedig bleek te komen, zag een deel van de bemanning zich genoodzaakt overboord te springen.

Het schip vervoerde duizenden auto’s, waarvan er een aantal in de loop van de avond vlam had gevat. Van daaruit verspreidde het vuur zich verder. Een van de bemanningsleden kwam om het leven, anderen raakten gewond. Op de kapitein en de loods na zijn de overige twintig bemanningsleden intussen uit het ziekenhuis ontslagen.