Swissterminal begint spoordienst tussen Zürich en Milaan

Spoorgoederenvervoer

Swissterminal start 2 juli een directe spoordienst tussen de regio Zürich en de terminal Melzo bij Milaan. De dienst wordt onderhouden door operator Hannibal, onderdeel van Contship, en krijgt een frequentie van vijf vertrekken per week in beide richtingen.

Deze dienst wil Swissterminal aanknopen bij bestaande diensten die via de regio Basel onder meer van en naar de havens van Antwerpen en Rotterdam, deels over het spoor, deels met binnenschepen, worden uitgevoerd. Daartoe wordt de frequentie van de spoordienst tussen de Swissterminals in Frenkendorf bij Basel en Niederglatt bij Zürich opgevoer tot vier vertrekken per week.

Directe diensten

In Frenkendorf biedt Swissterminal al directe diensten aan op Antwerpen en Neuss, in het Ruhrgebied. Via Neuss is verder vervoer mogelijk van en naar Rotterdam. Met de verbinding tussen Zürich en Milaan wil Swissterminal vooral verladers uit Winterthur, St. Gallen, Chur, Zug en omgeving meer vervoerskeuzes verschaffen.

Veel verladers willen meer van het spoor gebruik kunnen maken naar zowel Milaan en de Italiaanse havens Genua en La Spezia als naar de West-Europese havens. Met de intensivering van de spoordienst tussen Basel en Zürich denkt Swissterminal jaarlijks ongeveer tienduizend truckladingen van de weg te halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Swissterminal begint spoordienst tussen Zürich en Milaan | NT

Swissterminal begint spoordienst tussen Zürich en Milaan

Spoorgoederenvervoer

Swissterminal start 2 juli een directe spoordienst tussen de regio Zürich en de terminal Melzo bij Milaan. De dienst wordt onderhouden door operator Hannibal, onderdeel van Contship, en krijgt een frequentie van vijf vertrekken per week in beide richtingen.

Deze dienst wil Swissterminal aanknopen bij bestaande diensten die via de regio Basel onder meer van en naar de havens van Antwerpen en Rotterdam, deels over het spoor, deels met binnenschepen, worden uitgevoerd. Daartoe wordt de frequentie van de spoordienst tussen de Swissterminals in Frenkendorf bij Basel en Niederglatt bij Zürich opgevoer tot vier vertrekken per week.

Directe diensten

In Frenkendorf biedt Swissterminal al directe diensten aan op Antwerpen en Neuss, in het Ruhrgebied. Via Neuss is verder vervoer mogelijk van en naar Rotterdam. Met de verbinding tussen Zürich en Milaan wil Swissterminal vooral verladers uit Winterthur, St. Gallen, Chur, Zug en omgeving meer vervoerskeuzes verschaffen.

Veel verladers willen meer van het spoor gebruik kunnen maken naar zowel Milaan en de Italiaanse havens Genua en La Spezia als naar de West-Europese havens. Met de intensivering van de spoordienst tussen Basel en Zürich denkt Swissterminal jaarlijks ongeveer tienduizend truckladingen van de weg te halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement