Volgens het bedrijf is dit een reactie op de oorlog in Oekraïne en de sancties die als gevolg daarvan aan Rusland zijn opgelegd. Dit zou gevolgen hebben voor ‘zowel de wagonverhuur als de projectlogistiek in Rusland’. De Russische tak wordt overgenomen door internationale investeerders.

‘Als management van VTG blijven we de Russische agressieoorlog in Oekraïne in de sterkste bewoordingen veroordelen en tegen deze achtergrond hebben we besloten onze Russische bedrijfsactiviteiten te beëindigen en de bijbehorende onderdelen van het bedrijf te verkopen’, stelt Oksana Janssen, Chief Operating Officer Eurasië en het verre oosten. De spoorvervoerder zou ‘de nieuwe realiteit onder ogen moeten zien’.

VTG is wereldwijd actief en bezit naar eigen zeggen 88.500 goederenwagons en ongeveer 5000 tankcontainers. De organisatie heeft vooral ervaring met het transport van vloeibare en gevoelige goederen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement