Hoog prijskaartje aan verdubbelen marktaandeel spoor

537 miljard euro

In vergelijking met de huidige volumes in tonkilometer wil men in 2050 drie keer zo veel goederen over het spoor vervoeren. Er rijden tegen die tijd dan ook dubbel zoveel vrachttreinen over het spoor. Aan de capaciteit die daarvoor nodig is kan worden voldaan, zo stelt brancheorganisatie UIRR. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan van 537 miljard euro.

lineas, goederentrein
Foto: Lineas

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Hoog prijskaartje aan verdubbelen marktaandeel spoor | NT

Hoog prijskaartje aan verdubbelen marktaandeel spoor

537 miljard euro

In vergelijking met de huidige volumes in tonkilometer wil men in 2050 drie keer zo veel goederen over het spoor vervoeren. Er rijden tegen die tijd dan ook dubbel zoveel vrachttreinen over het spoor. Aan de capaciteit die daarvoor nodig is kan worden voldaan, zo stelt brancheorganisatie UIRR. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan van 537 miljard euro.

lineas, goederentrein
Foto: Lineas

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu