Het project ‘Nacalculatie Transport’ wordt uitgevoerd op verzoek van vervoerders zelf. Die worden ook betrokken bij de ontwikkeling van een rekenmodel waarmee kan worden berekend wat een transportopdracht de vervoerder netto oplevert.

Het doel is te voorkomen dat wegvervoerders te veel verliesgevende opdrachten aannemen. Dat is hard nodig in tijden waarin de bedrijfstak zwaar onder druk staat en nu ook nog eens wordt geconfronteerd met de nieuwe kilometerheffing.

Uiteraard weet de vervoerder wel wat er in een bepaalde periode in totaal aan geld is binnengekomen en uitgegaan, maar het zicht op de details ontbreekt vaak. Van alle kanten komt intussen informatie binnen over concrete kostenposten, maar die zitten in verschillende systemen.

Daarbij moeten we denken aan het transportmanagementsysteem, de boordcomputer en in financiële softwarepakketten. Die moeten allemaal in het rekenmodel worden opgenomen.

Aan het project nemen negen bedrijven deel: Andiprim, Avantida, Colfridis, Globis, Group GTS, Hertsens Transport, Magellan Logistics, TDL en Trafuco. In mei volgend jaar wordt het afgerond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement