Student zet zeilsnijders met vondst de voet dwars

Wegvervoer

Het is een simpel idee: laat zeilen in trailers zelf alarm slaan als dieven ze opensnijden. Een student logistiek aan de hogeschool van Bremerhaven heeft patent verkregen voor zo’n ‘alarmzeil’.

Zeilensnijders zijn in Europa jaarlijks goed voor een economische schade die tussen de één en twee miljard euro wordt geschat. Hun methode is de meest beproefde in de transportcriminaliteit: maak een gat in het zeil van een trailer, kijk wat de lading vermoedelijk is en snijdt, als die lading relatief duur en goed te verkopen is, het hele zeil open.

De Duitse student Andreas Giessler zegt in Duitsland al 170 klanten te hebben gestrikt voor zijn vinding die een trailerzeil alarm laat slaan, zo zegt hij in het blad Verkehrsrundschau. Wereldwijd zouden zelfs al ruim duizend bedrijven in de rij staan bij ‘Alarmplane.de’, zoals het bedrijf heet dat Giessler inmiddels heeft opgericht. Belangstelling is er bijvoorbeeld uit Dubai.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Student zet zeilsnijders met vondst de voet dwars | NT

Student zet zeilsnijders met vondst de voet dwars

Wegvervoer

Het is een simpel idee: laat zeilen in trailers zelf alarm slaan als dieven ze opensnijden. Een student logistiek aan de hogeschool van Bremerhaven heeft patent verkregen voor zo’n ‘alarmzeil’.

Zeilensnijders zijn in Europa jaarlijks goed voor een economische schade die tussen de één en twee miljard euro wordt geschat. Hun methode is de meest beproefde in de transportcriminaliteit: maak een gat in het zeil van een trailer, kijk wat de lading vermoedelijk is en snijdt, als die lading relatief duur en goed te verkopen is, het hele zeil open.

De Duitse student Andreas Giessler zegt in Duitsland al 170 klanten te hebben gestrikt voor zijn vinding die een trailerzeil alarm laat slaan, zo zegt hij in het blad Verkehrsrundschau. Wereldwijd zouden zelfs al ruim duizend bedrijven in de rij staan bij ‘Alarmplane.de’, zoals het bedrijf heet dat Giessler inmiddels heeft opgericht. Belangstelling is er bijvoorbeeld uit Dubai.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement