Waberer’s dient schadeclaim in bij leden kartel truckbouwers

Wegvervoer

Wegvervoerder Waberer’s heeft advocatenkantoor Hausfeld ingeschakeld om een claim voor te bereiden tegen vrachtautofabrikanten die in een kartel hebben samengespannen om de truckprijs hoog te houden.

Hausfeld heeft inmiddels bij het Landgericht in München een klacht ingediend tegen een aantal truckfabrikanten die tussen 1997 en 2011 samen prijsafspraken hebben gemaakt. De advocaat is ook ingeschakeld door Transport en Logistiek Nederland (TLN), dat namens zijn leden een groepsclaim tegen de fabrikanten voorbereidt.

Waberer’s, met zijn vloot van ruim 3.500 vrachtauto’s, meent in zijn eentje sterk genoeg te staan om zo’n claim in te dienen. De rechter in München moet nu eerst vaststellen of de Hongaarse wegvervoerder inderdaad schade heeft geleden door de prijsafspraken die MAN, DAF, Daimler, Iveco en Volvo/Renault indertijd hebben gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Waberer’s dient schadeclaim in bij leden kartel truckbouwers | NT

Waberer’s dient schadeclaim in bij leden kartel truckbouwers

Wegvervoer

Wegvervoerder Waberer’s heeft advocatenkantoor Hausfeld ingeschakeld om een claim voor te bereiden tegen vrachtautofabrikanten die in een kartel hebben samengespannen om de truckprijs hoog te houden.

Hausfeld heeft inmiddels bij het Landgericht in München een klacht ingediend tegen een aantal truckfabrikanten die tussen 1997 en 2011 samen prijsafspraken hebben gemaakt. De advocaat is ook ingeschakeld door Transport en Logistiek Nederland (TLN), dat namens zijn leden een groepsclaim tegen de fabrikanten voorbereidt.

Waberer’s, met zijn vloot van ruim 3.500 vrachtauto’s, meent in zijn eentje sterk genoeg te staan om zo’n claim in te dienen. De rechter in München moet nu eerst vaststellen of de Hongaarse wegvervoerder inderdaad schade heeft geleden door de prijsafspraken die MAN, DAF, Daimler, Iveco en Volvo/Renault indertijd hebben gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement