Bovendien hoeven chauffeurs die met de ecocombi in België rijden, niet meer te worden opgeleid in Nederland, waar al langer ervaring met de langere en zwaardere vrachtautocombinatie is opgedaan.

De PTTC vzw (vereniging zonder winstoogmerk) presenteert zich als eerste toegelaten opleidingscentrum in België voor het rijden met de ecocombi. Wegvervoerorganisatie UPTR is tevreden met de uitbreiding van het Belgische wegennet voor ecocombi’s naar Wallonië.

Onlangs opende ook Noordrijn-Westfalen een deel van zijn wegennet voor ecocombi’s, waarmee de toegang tot het zogenoemde ‘Positivnetz’ in Duitsland voor ecocombi’s uit Nederland en België werd geopend. Voorheen was dat Duitse netwerk alleen via Nedersaksen te bereiken.

Formeel mogen, volgens de regels van de Europese Unie, langere combinaties niet in hun geheel een landsgrens over. Maar Brussel staat wel toe dat een ecocombi zonder ontkoppeling een grens tussen twee lidstaten mag overgaan als beide landen de ecocombi toelaten.