Het ongeval gebeurde op 12 mei 2016. De verdachte reed met zijn vrachtwagen over een snelweg in Den Bosch. Twee wielen raakten echter los. Een van deze banden rolde van een viaduct en kwam terecht op een passerende personenauto. De bestuurster raakte daardoor de macht over het stuur kwijt en botste tegen een pilaar, waardoor ze overleed.

Vorige maand vond de rechtszaak plaats. Daarin werd de chauffeur uiteindelijk veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van één jaar. Tevens kreeg hij een boete, omdat hij nog niet over het juiste rijbewijs beschikte.

De rechter verweet de man onzorgvuldigheid. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat op de velg van één van de losgeraakte wielen roestvorming was. Deze roest moet te zien zijn geweest op het moment dat M. voor het laatst zijn truck checkte of had moeten checken. De rechter vond dat hij op dat moment niet had mogen gaan rijden. Zeker ook omdat tijdens de rijopleiding wordt geleerd dat je dagelijks de wielmoeren moet inspecteren.

Advocaat Bart Frencken van de verdachte is het oneens met de lezing van de rechter. Hij vond uitsluitend een boete nog wel acceptabel. Maar een taakstraf zou inhouden dat zijn cliënt een misdrijf had begaan en daar kon hij zich niet in vinden, schrijft het Brabants Dagblad. Frencken vindt dat alleen sprake is van een verkeersovertreding. Daarom gaat hij tegen de uitspraak in beroep.