Renault verkoopt 39,6% meer lichte bedrijfsvoertuigen

bestelwagens

De Franse auto- en vrachtautofabrikant Renault Groupe verkocht in de eerste helft van dit jaar 39,6% meer lichte bedrijfswagens dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat was vooral te danken aan de Chinese merken Jinbei en Huasong, die vorig jaar werden overgenomen en in de eerste zes maanden van 2018 volledig in de cijfers meetelden. Van deze twee merken lichte bedrijfsvoertuigen werden er bijna 77.000 verkocht, op een totaal voor de hele Groupe Renault van bijna 321.000 stuks.

Van het merk Renault gingen ruim 214.000 lichte bedrijfsvoertuigen de deur uit, 6,4% meer dan in de eerste helft vorig jaar. Het merk Renault Samsung verkocht er ruim 23.000, 1,4% meer. Lada verkocht er bijna 6.700, wat 20,7% meer was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Renault verkoopt 39,6% meer lichte bedrijfsvoertuigen | NT

Renault verkoopt 39,6% meer lichte bedrijfsvoertuigen

bestelwagens

De Franse auto- en vrachtautofabrikant Renault Groupe verkocht in de eerste helft van dit jaar 39,6% meer lichte bedrijfswagens dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat was vooral te danken aan de Chinese merken Jinbei en Huasong, die vorig jaar werden overgenomen en in de eerste zes maanden van 2018 volledig in de cijfers meetelden. Van deze twee merken lichte bedrijfsvoertuigen werden er bijna 77.000 verkocht, op een totaal voor de hele Groupe Renault van bijna 321.000 stuks.

Van het merk Renault gingen ruim 214.000 lichte bedrijfsvoertuigen de deur uit, 6,4% meer dan in de eerste helft vorig jaar. Het merk Renault Samsung verkocht er ruim 23.000, 1,4% meer. Lada verkocht er bijna 6.700, wat 20,7% meer was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement