Vorig jaar werden in de periode tot en met september in totaal 681 inklimmers opgepakt. Dit jaar waren dat er in hetzelfde tijdsbestek 911. In een brief aan de gemeenteraad schrijft de Rotterdamse loco-burgemeester Bert Wijbenga dat het vooral om Albanezen gaat.

De vondst van achttien immigranten eerder dit jaar in een zeecontainer in Rotterdam was aanleiding voor Leefbaar Rotterdam cijfers op te vragen.

Waarschuwing

Transport en Logistiek Nederland (TLN) waarschuwde al eerder dit jaar dat steeds meer migranten aan boord van vrachtwagens proberen te klimmen om zo via verschillende Nederlandse havens in Engeland te komen.

Transportbedrijven zeggen dat er mensen op parkeerplaatsen langs de A16/A59, A12 en A15 in trucks zijn geklommen. Vooral rond Moerdijk proberen steeds meer Albanese migranten in vrachtwagens te komen, signaleert de gemeente.

Lees ook: Welkom in de maïsjungle van Klein Calais

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement