‘Op dit moment gaat het niet goed bij het CBR en ik deel uw zorgen rondom de problematiek van het CBR’, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer. Naast vertragingen is ook sprake van slechte bereikbaarheid,

De minister wil dat de situatie bij het bureau op korte termijn verbeterd. Ze krijgt maandelijks rapporten van het CBR over de stand van zaken. Verder wordt vanuit het ministerie vaker en intensiever meegekeken bij de gekozen maatregelen en acties die door de instantie in gang zijn gezet.

Extra personeel

Het CBR heeft een aantal maatregelen genomen om de problemen het hoofd te bieden. Er wordt onder meer extra personeel aangetrokken en de openingstijden van de klantenservice zijn verruimd. Digitalisering moet het proces bij de instantie uiteindelijk versnellen, maar de invoering hiervan duurt langer.

De verwachting is dat de vertragingen in de doorlooptijden nog tot het najaar duren. Donderdag vindt een hoorzitting plaats in de Tweede Kamer over de problemen bij het CBR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement