Duitsland versoepelt rijverboden in steden

Milieuzones

Duitsland beperkt de rijverboden in steden voor oudere dieselvoertuigen in onder meer het vrachtvervoer. Een voorstel van de coalitieregering van CDU/CSU en SPD daartoe is met een kleine meerderheid aangenomen.

Steden moeten vrachtauto’s die voldoen aan de Euro VI-norm volledig uitzonderen van een rijverbod. Ook onder meer distributievervoer met oudere dieselvoertuigen tussen 2,8 en 7,8 ton totaalgewicht mogen niet worden geweerd, mits ze zijn uitgerust met apparatuur die de uitstoot van stikstofoxide beperkt.

De regering wil rijverboden voor oudere dieselvoertuigen alleen toestaan in steden waar de grenswaarden voor de stikstof duidelijk worden overschreden. Voertuigen die per kilometer minder dan 270 milligram stikstof uitstoten, moeten niet uit binnensteden worden geweerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Duitsland versoepelt rijverboden in steden | NT

Duitsland versoepelt rijverboden in steden

Milieuzones

Duitsland beperkt de rijverboden in steden voor oudere dieselvoertuigen in onder meer het vrachtvervoer. Een voorstel van de coalitieregering van CDU/CSU en SPD daartoe is met een kleine meerderheid aangenomen.

Steden moeten vrachtauto’s die voldoen aan de Euro VI-norm volledig uitzonderen van een rijverbod. Ook onder meer distributievervoer met oudere dieselvoertuigen tussen 2,8 en 7,8 ton totaalgewicht mogen niet worden geweerd, mits ze zijn uitgerust met apparatuur die de uitstoot van stikstofoxide beperkt.

De regering wil rijverboden voor oudere dieselvoertuigen alleen toestaan in steden waar de grenswaarden voor de stikstof duidelijk worden overschreden. Voertuigen die per kilometer minder dan 270 milligram stikstof uitstoten, moeten niet uit binnensteden worden geweerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement