De Belgische vervoerder heeft zich gespecialiseerd in het transport van losgestorte producten, zowel agrarisch als industrieel. Daarnaast vervoert het ruim vijftig jaar oude familiebedrijf gepalletiseerde stukgoederen en goederen in big bags en kisten. Het beschikt over een wagenpark van zo’n dertig onderlossers, kippers, zelflossers en tautliners. Dagelijks wordt er gereden in België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Nederland.

Terug treden

Dirk Impens, directeur en eigenaar van Transport Impens, licht het besluit toe: ‘Het wordt voor mij tijd om terug te treden. Om de toekomst van het bedrijf zeker te stellen, is de overname door AB voor mij een logische en geruststellende stap. Zowel wat betreft onze medewerkers als onze klanten. Onze dienstverlening wordt gegarandeerd en verder verbeterd.’

Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel Group, vult aan: ‘AB en Impens werken al jaren nauw samen. We rijden voor een groot deel voor dezelfde klanten. Die klanten willen we zo goed mogelijk van dienst zijn. De overname past daarbij. We versterken zo ons netwerk in België en Frankrijk; landen waar voor ons groeimogelijkheden liggen.’

Tekst loopt door onder foto

Eerdere overnames

Het is allerminst de eerste overname van AB. Begin vorig jaar werden al drie Zeeuwse vervoerders ingelijfd. Het betrof G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Transportbedrijf Van de Swaluw.

In 2017 werden de foodactiviteiten van Ecotrans overgenomen, evenals de transportactiviteiten van Landjuweel. Het jaar ervoor werd DML aangekocht. Het bedrijf is met 1.700 medewerkers en een wagenpark van ruim 1.100 trucks en 1.800 opleggers inmiddels een van de grootste Nederlandse wegvervoerders.

Lees ook: