Truckkartel krijgt claim van 0,5 miljard van Duitse bedrijven

prijsafspraken

Deutsche Bahn, de Bundeswehr en nog een veertigtal ondernemingen hebben samen een claim ingediend van een half miljard euro bij het kartel van vrachtautofabrikanten, dat tussen 1997 en 2011 verboden prijsafspraken heeft gemaakt.

Daardoor betaalden de eisers, die hun claim hebben ingediend bij het Landgericht München, te veel voor hun vrachtauto’s. De vordering is gericht aan MAN, Daimler, Volvo/Renault, DAF, Iveco en Scania. Die zijn in de jaren 2016 en 2017 al door de Europese Commissie wegens kartelvorming beboet met een bedrag van samen zowat vier miljard euro.

Deutsche Bahn en de Bundeswehr (feitelijk het Duitse ministerie van Defensie) zeggen in de periode 1997-2011 vele duizenden vrachtauto’s van de zes fabrikanten te hebben afgenomen voor een te hoge prijs. Inmiddels hebben ook veel andere klanten van deze fabrikanten claims aanhangig gemaakt, die bij uiteenlopende rechtbanken worden beoordeeld.

Deutsche Bahn zegt met de zes leveranciers eventueel tot een schikking te willen komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Truckkartel krijgt claim van 0,5 miljard van Duitse bedrijven | NT

Truckkartel krijgt claim van 0,5 miljard van Duitse bedrijven

prijsafspraken

Deutsche Bahn, de Bundeswehr en nog een veertigtal ondernemingen hebben samen een claim ingediend van een half miljard euro bij het kartel van vrachtautofabrikanten, dat tussen 1997 en 2011 verboden prijsafspraken heeft gemaakt.

Daardoor betaalden de eisers, die hun claim hebben ingediend bij het Landgericht München, te veel voor hun vrachtauto’s. De vordering is gericht aan MAN, Daimler, Volvo/Renault, DAF, Iveco en Scania. Die zijn in de jaren 2016 en 2017 al door de Europese Commissie wegens kartelvorming beboet met een bedrag van samen zowat vier miljard euro.

Deutsche Bahn en de Bundeswehr (feitelijk het Duitse ministerie van Defensie) zeggen in de periode 1997-2011 vele duizenden vrachtauto’s van de zes fabrikanten te hebben afgenomen voor een te hoge prijs. Inmiddels hebben ook veel andere klanten van deze fabrikanten claims aanhangig gemaakt, die bij uiteenlopende rechtbanken worden beoordeeld.

Deutsche Bahn zegt met de zes leveranciers eventueel tot een schikking te willen komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement